17 Eylül 2009 Perşembe

Gökçek'in Balonunu AKP mi patlattı?

Erdogan'a bile geri adim attirmisti, bu kez kendisi pes etti. 'Kaybetmeyen adam' bir haftada nasil 2 kez kaybetti?


'Politikada haftanin kaybedeni kim?' diye bir soru sorulsa, süphesiz herkesin üzerinde birlesecegiz isim Ankara Bütüksehir Belediye Baskani Melih Gökçek olur.

GÖKÇEK REFERANDUMDA GERI ADIM ATTI

Haftaya Federasyon ile giristigi kavgada aldigi agir yenilgi ile baslayan Melih Gökçek, 'Bahçelievler'de içki referandumu' gibi tartisma yaratan kararinda da geri adim atarak, 2 kez 'kaybeden' oldu.

KAYBETMEYEN ADAM
Ankara'da 4 kez üst üste belediye baskani seçilen Melih Gökçek, hem rakip adaylari hem de kendi partisinde karsisina çikan aday adaylarini her seferinde geride birakmayi basardigi için 'Kaybetmeyen adam' olarak da adlandiriliyordu.

ERDOGAN'A BILE GERI ADIM ATTIRMISTI
Son yerel seçimlerde aday gösterilmeyecegi ve Basbakan Erdogan tarafindan gözden çikartildigi AKP'ye yakin evreler tarafinda da dile getirilen Gökçek, yapilan kamuoyu arastirmalarinda aday gösterilmemesi durumunda AKP'nin Ankara anakenti kaybedeceginin ortaya çikmasi nedeniyle yeniden aday gösterilmisti. Gökçek'in o süreçte kend ipartisinden aday adayi olan Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok'u safdisi birakmadaki taktigi ve kendisini aday göstermeyecegi konusulan 'tek karar verici' Basbakan Erdogan'i da yine kendisini aday göstermek zorunda birakmasi "Gökçek Erdogan'i da dize getirdi" seklinde yorumlara da neden olmustu.

BIR HAFTADA IKI KEZ KAYBETTI
Ancak siyasetin 'kaybetmeyen adami' Gökçek için, içinde bulundugumuz hafta adeta kabus gibi geldi. Oglu Ahmet Gökçek'i Ankaragücü'ne baskan seçtiren Gökçek, Futbol Federasyonu'nun "Ya Ahmet Gökçek ve yönetimi sitifa etsin, ya da Ankaraspor'u kime düsürürüz" restini gördü ve federasyona savas açti. Ancak federasyon geri adim atmadi ve dün aldigi kararla Ankaraspor'u küme düsürdü. Bu olayin sokunu atlatamayan Gökçek, ikinci darbeyi de 'içki referandumu' konusunda aldi. Bahçelievler 7. Cadde'de 'içki satisi' ile ilgili referandum yapilmasi karari alan Melih Gökçek'e basta CHP olmak üzere muhalif belediye meclis üyelerinden ve medyadan yogun tepki geldi. Hem CHP'ye hem de medyaya meydan okuyan Gökçek, "Neden korkuyorsunuz? Bu bölgede CHP'ye yüzde 80 oy çikti. Referandumdan çikan karar ne olursa onu uygularim"
diyerek, referandum konusunda geri adim atmayacagi mesajini verdi. Ancak gelen tepkiler umdugundan fazla olunca, bu kez geri adim atmak zorunda kaldi ve 'içki referandumu' kararindan vazgeçti.

GÖKÇEK'IN BALONUNU AKP MI PATLATTI?
Siyasette asla kaybetmemesi ile ünlenen Melih Gökçek'in, bir hafta içinde iki büyük yenilgi almasinin arkasinda ne yatiyor? Gökçek, agir yenilgi aldigi federasyonla giristigi savasta da, geri adim atmak zorunda kaldigi 'içki referandumu' konusunda da partisi AKP'den destek görmedi.
Hatta, Basbakan Erdogan'in Gökçek-Federasyon savasinda "Geregi ne ise yapilsin" diyerek federasyonun arkasinda durdugu seklinde haberler de gündeme geldi. Içki referandumu konusunda ise, Gökçek AKP'den destek görmedigi gibi, parti içinden de elestirilerin hedefi oldu. Meclis Insan Haklari Komisyonu Baskani AKP'li Zafer Üskül, "Insan haklarinin referandumu olmaz" diyerek açikça Gökçek'in referandum israrini elestirdi. Tartismanin ilk günlerinde sessiz kalan ve AKP'ye yakinligi il ebilinen kalemler de, AKP'nin bu konuda Melih Gökçek'e destek vermedigini görünce, Gökçek'i elestiren yazilar kaleme aldilar.

Tüm bu göstergeler baskent kulislerinde, "29 Mart'ta partiyi adeta 'esir alan' Gökçek'ten AKP'nin intikami" olarak yorumlaniyor. CHP'li Kiliçdaroglu'nun kendisi hakkindaki iddialara balon patlatarak cevap veren Gökçek'in balonunun AKP tarafindan patladildigi seklindeki bu görüs, siyaset kulislerinde su siralar en çok ragbet gören görüs durumunda.

Hiç yorum yok: