28 Eylül 2009 Pazartesi

The "Açılım"

Kurt kokenli vatandaslarin uyesi oldugu ilce, koy ve asiret derneklerinin temsilcileri, hukumetin "Acilim" adini verdigi girisimleri vatana ihanet olarak degerlendirdi.

Malatya Gazeteciler Dernegi´nde duzenlenen basin toplantisinda yapilan aciklamaya; Oz Puturgeliler Dernegi Baskani Necati Celebi, Izollu Dernegi Baskani Nacim Ozhan, Parcikanlilar Dernegi Baskani Mehmet Kapusuz, Celikhanlilar Dernegi Baskani Mustafa Celik, Baskilliler Dernegi Baskani Yunus Gorgun, Palulular Dernegi Baskani Suleyman Ates, Alikanlilar Dernegi Baskani Zeynel Kayan, Mamsurlular Dernegi Baskani Bayram Cay ve Karapinar Dernegi Baskani Ziya Gul imza koydular..

Avukat Hanifi Kartal´in kanaat onderleri adina okudugu basin aciklamasinda, DTP´ye vurgu yapilarak, hic bir partinin Kurtlerin temsilcisi olamayacagi belirtilirken, teror orgutu liderinin de Kurtlerin temsilcisi olarak takdim edilmesinin Kurtlere hakaret oldugu ifade edildi.

Bu kuruluslar adina Avukat Hanifi Kartal tarafindan yapilan aciklama soyle:

"Turkmeniyle- Kurduyle, Alevisi- Sunnisiyle, etnik kokeni ve mezhebi ne olursa olsun 70 milyon vatandasimizin ortak sesi olma adina acilim surecine iliskin olarak goruslerimizi asagida maddeler halinde kamu oyuna deklare ediyoruz;

1- Hicbir siyasi parti; Kurtlerin, Turkmenlerin, Sunnilerin, Alevilerin ya da milletin herhangi bir unsurunun temsilcisi olamaz. Hele hele bir teror orgutunun ve liderinin Kurtlerin temsilcisi gibi takdimi en hafif tabiriyle Kurtlere ve butun milletimize hakarettir.

2- Gecmisten beri oy kaygisiyla teror orgutunun palazlanmasina vesile olan, bunlarin yandaslarini meclise tasiyarak siyasallastiran ve yasalari cigneyerek terorist basma ayricalik taniyan ve terorist basini muhatap almak isteyen siyasetcilerde en az dis gucler kadar bu vebale ortaktir.

3- Cenab-i Allah yuce kitabinda (Rum-22) buyuruyor ki: ´Dillerinizin ve renklerinizin farkli olmasi Allah´in ayetlerindendir. Bu ilahi dustur cercevesinde Turkcenin, Ingilizcenin, Arapcanin, Ruscanin veya herhangi bir dilin yasaklanmasina yonelik girisim, Allah´in ayetlerini inkar ile es anlamlidir. Hele hele Turkiye´nin devlet uygulamasi olarak, ortak kultur ve medeniyetimizin unsurlari olan Kurtce yi, Zazaca yi, Cerkezce yi, Azerice yi yada herhangi bir sive veya lehceyi yasaklamasi asla kabul edilemez. Kulturumuzun unsurlarini yasaklamak bir yana bunlari korumak ve gelistirmek devletin gorevi olmalidir.

4- Ancak ortak-milli ana dil bir tanedir ve bu da Turkiye Turkcesinin Istanbul sivesidir. Yani bugunku resmi dilimizdir. Bunun yerine Turkcenin veya Kurtcenin baska bir sivesinin ikame edilmesi dusunulemez.

5- Ayyildizli Albayrak butun milletimizin ortak bayragidir. Bayragimiza saygisizlik bayragin sekillenmesinde emegi gecen Sultan Alparslanlara, Selahattin-i Eyyubilere, Fatihlere, Yavuzlara, Mehmet Akiflere kisaca tum ecdad hatirasina ve milletimizin inanc degerlerine saygisizliktir.

6- Asirlarca Islam cografyasina ve mazlum milletlere kan kusturan hacli bakiyesi ulkeler; tek devlet, tek millet olma yolunda ilerlerken isgal altindaki Musluman halklarin tek umudu olan Turkiye yi bolmeye calismak vatana da Islam alemine de ihanettir.

7- Devlet ile teror orgutu iliskilerinde baris sozcugu kullanilamaz. Zira baris sozcugu mesru gucler arasinda soz konusudur.

8- Teror orgutunu ve yandaslarini muhatap almayan her turlu iyi niyetli girisimin ve acilimin yaninda olacagimiz ve buna katki saglayacagimizi Turk ve dunya kamuoyuna saygiyla arz ederiz."


Ben, Olayim, Olmayayim, Turk Milleti Bakidir.

Vazifenizi Bana Karsi Degil, Millete Karsi Yapacaksiniz.

11.Haziran 1937

MUSTAFA KEMAL ATATURK


www.okder.org.tr

Hiç yorum yok: