9 Eylül 2009 Çarşamba

Meydanı Bırakmayalım

Baykal, Uğur Dündar’ın sorularını yanıtladı ve 'Meydanı bırakmayalım' diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Baykal, Uğur Dündar’ın sorularını yanıtladı: Bu kadar kolay meydanı bırakmayalım. Bunlar sonuna doğru geliyor. 1.5 yıllık ömürleri kaldı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Star nasıl özel bir televizyon, Kürtçe yayın yapan Star gibi bir televizyonda da kurulabilir, kurulmalıdır. İktidarı Kürt açılımı konusunda yalnız bırakmak, ona yapılabilecek en büyük iyiliktir. Kendine gelmesini sağlamak, şok tedavisi yapmak lazım. Bu kadar kolay meydanı bırakmayalım. Bunlar sonuna doğru geliyor. 1.5 yıllık ömürleri kaldı. Dişinizi sıkın, enseyi karartmayın, postu deldirmeyin” dedi. Star TV’de Uğur Dündar’ın sorularını yanıtlayan Baykal, özetle şu mesajları verdi:

STAR GİBİ TV KURULABİLİR: Ben bu TRT 6’ya karşı çıktım. TRT 6 neydi? Devlet televizyonunda Kürtçe yayın yapmak. Star nasıl özel bir televizyonsa, Kürtçe yayın yapan Star gibi bir televizyon da kurulabilir, kurulmalıdır. İmkan yoksa o konuda da yardımcı olunabilir sessizce. Doğrudan sorumluluk üstlenmeden vergi kolaylıkları getirilir.

ŞOK TEDAVİSİ LAZIM: Türkiye batar diye bir telaşım, bir vehmim yok buna izin vermeyeceğiz tabii, hiç kuşku yok. Bu batmaz diyenler, ‘hadi çekil sen de, bu yolun sonunun ne olduğunu biliyorum’ dediğimiz için, milletçe dediğimiz için bölünmeyecek Türkiye. Yoksa onların kafasında hep beraber girsek, Türkiye diye bir şey kalmaz ortada. Bu sürecin sahibi, sorumlusu iktidardır.

DİŞ GEÇİRME: Anayasa Mahkemesi’nin de ayrı bir hukuku var zaten. Yargıtay, Danıştay ve HSYK’yı adam etme, bunları kontrollerine alma, dişlerini bunlara geçirme mücadelesi içindeler. Giderayak şimdi bunu yapıyorlar. Gidecekler. Yolun sonu gözüktü. Bizim bir görevimiz var. Yani ortada kala kala bir CHP kaldı Uğur Bey. Görevimizin üstünden geleceğim. Yeter ki dirensin insanlar. Bu kadar kolay teslim olmasınlar.

Hiç yorum yok: