29 Temmuz 2009 Çarşamba

Kıssadan Hisse

Bu memleketin ekmeğini yiyip suyunu mu içiyorsun ?

Bu ülkenin ilelebet var olmasını istiyor musun? Oku o zaman:

Yahudiler Hitlerin elinden kurtulduklarında hiçbir şeyleri kalmamıştı. Bırakın devlet kurmayı yiyecek ekmekleri dahi yoktu. Ancak uluslararası camia Almanya'nın soykırım yaptığını kabul ettiğinde Yahudi'lere tazminat yolu açılmış oldu. Yahudiler açtıkları davalarla neredeyse tüm Alman şirketlerini ve Alman bankalarını tazminata mahkum ettirdi. Bugün satılan bir Mercedes'ten bile belli oranda İsrail hükümetine pay gidiyor ve bu durum gizli değil, zaman zaman gündeme geliyor.
İsrail bugün dünyanın en zengin ülkelerinden biri. Ülkelerinde nükleer reaktörlerden tutun en son teknolojiye sahip uçak fabrikaları bile var. Ancak Hitler döneminde dünyanın en zengin ve en gelişmiş ülkesi olan Almanya bir dönem toparlanmış gibi görünse de belini doğrultamadı. Ekonomisi son 10 yıldır gittikçe kötüleşiyor.

Ermenistan çok fakir bir ülke. Hiçbir şeyleri yok. Açlar. Sanayileri, markaları hiçbir şeyleri yok. Avrupa'nın lider ülkesi Fransa'nın bu soykırımı tanıyıp bize tazminat davası açılması yolunu açması bir anda tüm diğer ülkelere sıçrayacak. Şu an ciğerci kapısında bekleyen kediler gibi ellerinde dosya bekleyen Ermenistan hükümeti açacağı binlerce tazminat davası ile Türkiye'yi çok zor duruma düşürecek. Zaten belimiz kurulduğumuz günden beri bükük duruyor, bu tazminatlar Osmanlıyı çökerten kapitülasyonlar gibi bizi de çökertecektir.

Siyasi görüşün ne olursa olsun, bu memleketin insanıysan bu yazıyı yayabildiğin kadar yay, şu bilinçsiz halkını uyarmaya çalış.
Fransız markalarından alışveriş yapma, 3 kuruş fazla ver, 2 adım fazla yürü başka marka kullan. Cebin haysiyetinin önüne geçmesin.

Y.Murat Şentürkler
TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş
Bilgi İşlem Müdürlüğü / Kurumsal İşlemler

Hiç yorum yok: