25 Nisan 2009 Cumartesi

'Zam yapan firmadan otomobil almayın'


Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, tüketiciyi otomotivde ÖTV fırsatçılığı yapanlara karşı uyardı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, otomotive sağlanan ÖTV indiriminin kötüye kullanılıp kullanılmadığına ilişkin sorularımızı yanıtlarken, otomobillere haksız zam yapıldığı yönünde yoğun şikayetlerin kendisine de ulaştığını söyledi.
Zamların bir bölümünün kur artışından kaynaklandığını belirten Çağlayan ancak bunun dışındaki zamları anlamanın mümkün olmadığını ifade ederek, “Biz süreci takip ediyoruz. Ancak, fırsatçılık yapan firmaları cezalandıracak olan en iyi mekanizma tüketicinin kendisidir. Vatandaş zam yapan firmadan otomobil almayacak” dedi.

NE KESERİZ NE UZATIRIZ
Bakan Çağlayan, stokların bitmesi nedeniyle ÖTV indirimi uygulamasına son verip vermeyeceklerine yönelik bir soruya, “Stoklar bazı ürünlerde bitti. Ancak talep nedeniyle üretim ve ithalat yeniden başladı. Sektör şu anda 24 saat çalışıyor. Dolayısıyla stoklar sürekli canlı kalıyor. ÖTV indirimini yarıda kesmek ya da uzatmak gibi bir düşüncemiz yok. Uygulama 15 Haziran’a kadar devam edecek” diye konuştu.

ÇEYİZ VAR DAMAT YOK
Çağlayan, ÖTV indirimiyle beyaz eşyada yaşanan talep patlamasını ise şu ilginç örnekle anlattı: “Uşak’ta esnafı dolaşırken beyaz eşya dükkanında çeyiz düzmek için alışveriş yapan genç bir kız ve ailesine rastladım. Genç kızın mutluluğunu paylaşmak için, nikahında şahit olmak istediğimi söyledim. Aile bu teklifime güldü. Meğerse ortada ne damat ne de düğün varmış. Vatandaş bugünden ÖTV indiriminden yararlanıp çeyiz düzmeye çalışıyormuş.” Erdoğan SÜZER/ ANKARA

Hiç yorum yok: