27 Aralık 2009 Pazar

Böl ve Yönet

Aşağıdaki videodaki görüntüler Zeitgeist filminden alınmıştır ve tüm dünyayı etkisi altına almak isteyen karanlık güçlerin büyük planını deşifre ediyor:





Zeitgeist filminin tamamı Google Video'da yayınlanmış. Buradan izle yebilirsiniz.

Dünya'da kimlik kartlari, RFID, vb. konularda ciddi sivil mücadele devam ediyor. Buna en iyi örneklerden biri "Electronic Frontier Foundation" (Elektronik Sınır Kuruluşu) ve ABD'daki American Civil Liberties Union (Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği).

Bu arada farklı verimlilik oranlarına sahip ekonomilerin aynı para birimi ve aynı maaş seviyelerine gelmesinin neye sebep olacağı Euro sisteminden zararlı çıkan Yunanistan'dan sonra ortaya çıktı. Bir işçi Almanya'da ve Yunanistan'da aynı maaşı alıyor, ama kullandığı teknoloji, aldığı eğitim gibi değişken faktörler çok farklı üretkenlik sonuçları veriyor. Bu da sürekli olarak, verimliliği düşük, teknolojisi geri ülkelerin aleyhine çalışan bir bütçe açığı yaratıyor. (Bkz Türkiye örneği)

O nedenle Amero fantazisinin gerçekleşmesi mevcut koşullarda çok zor. Euro rezerv para birimi olursa belki. Yani ABD batarsa belki demek gibi birşey.

Dolar zaten tüm Kuzey Amerika'da tedavülde ve işleyişi ortak para birimi gibi tıkırında gidiyor. Kanada ve Meksika'nin Dolar uzerinde kontrolü olmasını istemesi ancak Amero'ya sebep olabilir. O da ABD'nin kendi hegomonyasını sınırlamasi demek.

Ayrıca Wikipedia'da Kuzey Amerikan Ortak Para Birimi projesi hakkında ansiklopedik bir bilgi mevcut:
http://en.wikipedia.org/wiki/North_American_currency_union

Hiç yorum yok: