24 Şubat 2009 Salı

Atatürk İlkeleri şimdi nerede uygulanıyor biliyor musunuz?

SUUDİ ARABİSTAN'da...

1) Suudi Arabistan'da türbe, yatır yoktur,yasaktır. Bunlar olmayınca doğal olarak ziyaretleri de yoktur. Ramazan aylarında sözde yatırlara kısmeti açılsın diye genç kızlar, sağlığı için dua edenler, dallara ağaçlara bez bağlayanlar gibi ilkel görüntüler de yoktur. Böyle davranışlar gericilik, cahiliye devrinden kalma, putperestlik addedilir.

2) Suudi Arabistan'da peygamberimize ait olduğu söylenen Sakal-ı Şerif, Hırka-i Şerif, Derdan-ı Şerif gibi ziyaretler yoktur. Böyle davranışlar gericilik ve şirk (Allaha ortak koşma) addedilir.

3) Suudi Arabistan'da imam, müezzin gibi din görevlileri ülkemizdeki gibi devlet memuru statüsünde değillerdir. Devlet bütçesinden bu kişilere maaş ödenmez. Allah için yapılan görevin karşılığında para almak ayıp sayılır ve yasaktır.

4) Suudi Arabistan'da biri çıkıp da medyum olduğunu iddia ederse; o kişinin kellesi hemen gider. Medyumlar Türkiye'de açık oturumlarda konuşuyor, sözde şifa dağıtıyorlar. Gazetelerde sütunları var.

5) Suudi Arabistan'da nakşilik, nurculuk, fethullahçılık v.s. v.s. gibi Atatürk'ün ölümünden sonra zuhur eden tarikatlar da yoktur, onların şeyhleri de, müritleri de, cemaatleri de...
Neden bu tarikatların şeyhlerinin biri bile o şeriat ülkesine gidip de yerleşmez? Yerleşmez değil, hatta oraya hiç uğramamışlardır. Yoksa kelle korkusu mu?

6) Suudi Arabistan'da kız imam hatip lisesi yoktur. Bu komik bulunur, çünkü islamiyette kadından imam olmaz.

7) Suudi Arabistan'da nazar boncuğu, okunmuş su, nazara karşı geyik boynuzu, üzerlik gibi şeyler de gericilik ve şirk addedilir, yasaktır.

8) Suudi Arabistan'da camii gibi ibadet yeri kompleksleri altında, bünyesinde market, dükkan vb. bulunamaz. Dinin ticarete alet edilmesi sayılır.

Elbette size bir şeriat ülkesinin övgüsünü yapmadım. Sadece bir şeriat ülkesinde bile yasaklanan bazı şeylerin ülkemizde serbestçe nasıl uygulandığını hatırlatmak, güzel dinimizin nasıl sömürüldüğünü vurgulamak istedim.

Yukarıda yazılanların doğru olup olmadığını Diyanet İşleri Başkanlığından sormanız mümkündür.

Netice olarak:

ATAMIZIN SAĞLIĞINDA YASAKLADIĞI KİMİ ŞEYLER ONUN VEFATINDAN SONRA TÜRKİYE'DE SERBEST,

ŞERİAT ÜLKESİ SUUDİ ARABİSTAN'DA YASAKTIR. İŞTE ÇARPICI OLAN DA BUDUR!!...

Hiç yorum yok: