1 Temmuz 2008 Salı

AKP'nin göz altına aldırdığı Cumhuriyetçiler

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün gözaltına alındı. Aygün, 'Atatürk'ü ve cumhuriyeti sevmekle suçlanıyorum' dedi.Gözaltındaki Aygün, polis gözetiminde ATO'ya getrildi.

Mustafa Balbay gözaltına alındı

Sabah saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatıyla gerçekleşen gözaltıların ardından terörle mücadele ekipleri Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği ve Ankara Ticaret Odası'nda arama yaptı.

Mustafa Balbay’ın bilgisayar kasası ile beraber birkaç poşet dosya götürüldü. Polis, gazetenin Ankara Temsilciliği'nde bulunan 2 dizüstü bilgisayar, 1 masaüstü bilgisayar, siyah ajanda, müzik çalar ve çeştili dosyalara el koydu.

Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın evinde de polis tarafından arama yapıldı.

MUSTAFA BALBAY KİMDİR?

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi olan Mustafa Balbay, Burdur'un Yeşilova ilçesinde doğdu. İlkokulu Burdur'da, ortaokul ve liseyi Aydın'ın Nazilli ilçesinde okuyan Balbay, 1981 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni birincilikle bitirdi.

1981'de Milliyet Gazetesi İzmir Bürosu, 1985'de Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu İstihbarat Şefliği, 1989'da Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu Haber Müdürlüğü, 1992'de Cumhuriyet Gazetesi İstanbul Haber Merkezi Müdürlüğü, 1993'de Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara Temsilciliği görevlerinde bulundu. Halen Ankara temsilciliği ve köşe yazarlığı görevini yürütüyor.

Balbay'ın siyaset, güncel konular ve gezi içerikli bir çok kitabı yayımlandı.

Ergenekon nedir?

Geçen sene İstanbul Ümraniye Çakmak Mahallesi'nde bir evde 27 el bombasının ele geçirilmesinin ardından açılan soruşturma gitgide büyüdü.

Kısa sürede "Ergenekon Terör Soruşturması'na" dönüştü. Bugüne kadar aralarında gazeteci, yazar, çete lideri ve siyasilerin de bulunduğu 100'den fazla kişi gözaltına alındı.

Bugüne kadar Emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli astsubay Oktay Yıldırım, emekli astsubay Mahmut Öztürk, Kuvva-i Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk, Fuat Ermiş, İsmail Yıldız, yazar Ergün Poyraz'ın da aralarında bulunduğu 100 kişi gözaltına alınmış ve gözaltına alınan kişilerden 49'u tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında aralarında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk da gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler, "patlayıcı madde bulundurmak", "devletin gizli belgelerini ellerinde bulundurmak" "milleti hükümete karşı silahlı isyana teşvik etmek" gibi çeşitli suçlardan tutuklanmıştı.

Bu sabah da erken saatlerde Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, ATO Başkanı Sinan Aygün ve gazeteci Mustafa Balbay gözaltına alındı. Henüz kimliği belirsiz 3 kişinin daha gözaltına olduğu açıklandı.

Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok: