1 Temmuz 2008 Salı

AKP Kapatılma Davası

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AKP hakkında açtığı kapatma davasına ilişkin olarak Anayasa Mahkemesi heyetine 1.5 saat sözlü açıklama yaptı. Başsavcı AKP'nin kapatılması istemi bir kez daha tekrarladı. Sözlü savunmanın en ilginç noktası ise Dengir Mir Mehmet Fırat'ın iddianameye girmeyen sözlerinin sözlü savunma ile tutanaklara girmesi oldu. Fırat, "Cumhuriyet Devrimleri, Türk halkı üzerinde travma yarattı" demişti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AKP hakkında açtığı kapatma davasına ilişkin olarak Anayasa Mahkemesi heyetine 1.5 saat sözlü açıklama yaptı. Yalçınkaya, saat 10.00'da sözlü açıklamasına başladı. Yalçınkaya, Anayasa Mahkemesi'nden saat 11.30'da ayrıldı. DTP hakkında yaptığı sözlü açıklamalar için Anayasa Mahkemesi'ne arka kapısını kullanan Başsavcı Yalçınkaya, yine arka kapıyı kullanarak mahkeme binasından çıktı.

Başsavcı Yalçınkaya'nın yaptığı sözlü açıklamalarda, açtığı kapatma davası sonrası AKP'lilerin yaptığı açıklama ve beyanatları da mahkeme heyetine sunduğu ve AKP'nin kapatılması yönündeki talebini yinelediği belirtildi.

AÇIK VE YAKIN TEHLİKE

AKP'nin “Şeriat düzeni kurmak istediğini, bu konuda açık ve yakın tehlike bulunduğunu” ileri süren Yalçınkaya, Venedik Kriterleri'nin AKP ile ilgili kapatma davasında uygulanamayacağını iddia etti.

GÜLEN'İN BERAATI GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMEZ

Fethullah Gülen'in yargılandığı davada beraat etmesinin sonucu değiştirmeyeceğini ileri süren Yalçınkaya'nın, “Gülen'in beraat etmesi dini bir cemaat lideri olduğu gerçeğini değiştirmez” dediği öğrenildi.

TÜRBANIN İPTALİ İDDİALARI KUVVETLENDİRDİ

Abdurrahman Yalçınkaya, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin iptal edilmesinin de iddialarını ortadan kaldırmayacağını, aksine kuvvetlendirdiğini kaydetti.

EL KADI OLAYI DA DELİL

Yalçınkaya, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin “Terör örgütlerine mali destek sağladığından şüphelenilen isimlere yer verdiği” listede yer alan Suudi iş adamı Yasin El Kadı ile ilgili iddialara da değindi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

» Haberin Tamamı (Hürriyet.com.tr'deki yazı)

Hiç yorum yok: