31 Mayıs 2010 Pazartesi

Adnan Kahveci'nin Hayati


17 yıl önce Türkiye, değerli bir devlet adamını daha trafik kazasına kurban verdi. Yaşantısı, fikirleri ve farklı kişiliği ile Adnan Kahveci, örnek bir siyasetçiydi..

Türk siyasi hayatının erken kayan yıldızlarından biriydi o. Tam 17 yıl önce 1993 yılının 5 Şubat'ında aramızdan ayrıldı.

Türk siyasi hayatında, örnek kişiliği, projeleri ile hep zirvede kalmayı başaran Kahveci 1949 yılında Trabzon'un Sürmene ilçesinde dünyaya geldi.

Eğitim hayatı hep birinciliklerle geçen Adnan Kahveci, Milliyet Gazetesinin açtığı ilkokullar arası bilgi yarışmasının ilk birincisidir. TÜBİTAK bursuyla geçtiği Kabataş Lisesi'nden 1966 yılında dönem birincisi olarak mezun olan Kahveci, aynı yıl üniversiteye giriş sınavında da 180 sorunun tamamına doğru cevap vererek Türkiye birincisi oldu.

İstanbul Fen Fakültesinde başlayan Üniversite hayatı, Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla, ABD'nin İndiana Eyaletindeki Purdue Üniversitesi'nde sürdü.

ABD'de öğrencilik yıllarında, okul yemekhanesinde çalıştı, bulaşıkçılık hatta aşçılık yaptı. 4 yıllık okulu 2,5 yılda bitirerek elektrik mühendisi olan Kahveci, mezuniyetinin ardından Missouri Üniversitesinde doktora yaptı. Ardından da aynı üniversitede asistan profesör olarak çalıştı.

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Yargi Reformu


İşte hükümetin yargı reformunun öncülerinden...

Ermenilerden Özür Dilemekten Bahsetmişken...

Özür mü dediniz?

Yıl 1973 Şubat’ı...

Erzurum doğumlu 78 yaşındaki Gourgen Mıgırdıç Yanıkyan cinayetten 6 ay önce Başkonsolos Mehmet Baydar’ı makamında ziyaret ederek elinde Beyrut’tan satın aldığı ve sonradan İstanbul’da bir saraydan çalındığını saptadığı bir tablo olduğunu söyleyip "Bunu size hediye etmek istiyorum" dedi ve tablonun resmini bıraktı.

Baydar, fotoğrafı Türkiye’ye gönderdi ve araştırılmasını istedi. Bir süre sonra Ankara’dan tablonun çalıntı olduğu bildirildi, alınması istendi.

Baydar hemen Yanıkyan’ı aradı ve tabloyu getirmesini istedi. Yanıkyan yaşlı olduğunu, tabloyu kendilerinin gelip almalarını söyledi. Bunun üzerine Baydar, yardımcısı Bahadır Demir’i de alarak yaşlı Ermeni’nin kaldığı Santa Barbara’daki Baltimore Oteli’ne gitti.

Yanıkyan’ın odasına çıktılar. Oturur oturmaz yaşlı Ermeni silahını çekip iki diplomatımızı öldürdü. Sonra otel müdürünü arayıp polis çağırmasını istedi. Polis, Yanıkyan’ı götürürken katil, "Ben iki şeytanın canını aldım" dedi.


Roma Hukuku Dersleri


Her hukuk öğrencisi bilir: Milattan 98 yıl, günümüzden 2108 yıl önce Roma Hukuku bu konuyu bu kadar basit bir şekilde ortaya koymuştu:

AYNI KANUN TASARISINDA

BİRBİRİYLE YAKIN İLİŞKİSİ OLMAYAN KONULARIN

BİRLİKTE YER ALMASI YASAKLANMIŞTIR.


Bu şekilde, halkın kabul edeceğine inanılan teklifler tek başına oylanırsa reddedileceği kesin olan tekliflerle beraber aynı kanun tasarısında yer alamaz.

"Lex Caecilia Didia Milattan Önce 98 yılı”

Roma Hukuku Dersleri - Pax Romana

Prof. Dr. Bülent Tahiroğlu-Prof. Dr.Belgin Erdoğmuş (sayfa 15)

Fethullah Gülen


Samimi inançla çıkarcılığı, din tacirliğini birbirine karıştırıyoruz.

Tıpkı, Gülen'in adı kullanılarak oluşturulan ekonomi imparatorluğu ile cemaatin İslâmi boyutundaki içtenliği birbirine karıştırdığımız gibi.

Gülen çocukluğundan itibaren İslâmi inançları sağlam bir Müslüman Kürt çocuğu olarak yetiştirildi.
Bugün de inançlarının samimiyetinden şüphe etmek kimsenin haddine değildir ama adı üstünden kurulan ekonomik imparatorluğun giderek daha da güçlendiğini, devletin bütün katmanlarına habis bir ur gibi yerleştiğini görmemek de mümkün değildir.

İşin ilginci, yöntemleri tam da bir MAFYA yöntemidir. İçeriden kuşatma.
Gülen adı üzerinden kurulan ekonomi imparatorluğu; TSK'yı, Emniyeti, MİT'i, Yargıyı ve ekonomi yönetiminde etkin kamu bürokrasisini içten ele geçirmektedir.
MAFYA yukarıda saydığım kurumlarda ufak paralar dağıtarak, ailelerin küçük ekonomik sorunlarını çözerek, hastalıklarında, doğumlarında, ölümlerinde adamlarıyla yanlarında yer alarak etkinlik sağlar.
Gülen'in adı üzerinden kurulan ekonomi imparatorluğu ise Halis Toprak Holding gibi kurulmuş, anayasal kurumlarda MAFIA gibi yapılanmıştır.

Halis Toprak adı dikkatinizi çekmiştir açayım.