19 Kasım 2009 Perşembe

3G'nin bile çaresiz kaldığı an!



Yorumsuz...

Abdüllatif Şener'den Tayyip Erdoğan'a


'Otelin erzak kapısından Ofer’i yukarı aldırmadınız mı?'

TÜRKİYE Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Galataport’u engelleyenleri tarihe havale ediyorum’ sözlerine, “O kişi benim ve Galataport’u ben engelledim. Başbakan, bildiğiniz gibi İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmıştır. Rant işini de çok iyi bilir. Galataport, Cumhuriyet tarihinin en büyük vurgun, soygun ve imar rantıydı. Bugün önüme gelse yine aynı engellemeyi yaparım” diye yanıt verdi.

Abdullatif Şener, şunları anlatttı:

“Bu proje Sami Ofer adlı İsrailli bir işadamına ihale edilmişti. 2006 yılında basın bunu aylarca tartıştı. Galataport’u ben engelledim. Yaptığım işten gurur duyuyorum, onur duyuyorum. O dönemde basın mensupları Başbakan’a Sami Ofer’i görüp görmediğini sordu. Önce hiç görmediğini söyledi, sonra da Davos’ta bir kez görüştüğünü söyledi. Şunu soruyorum Başbakan’a; Galataport ihalesi verdiğiniz Ofer’le kaç kez görüştünüz? 5 kez mi 6 kez mi? Ankara Bilkent Oteli’nde partisinin kuruluş yıldönümü kutlanırken, otelin erzak kapısından yukarı Ofer’i aldırdınız mı, aldırmadınız mı? Otelde 2 saat görüştünüz mü görüşmediniz mi? Görüştüyseniz ne görüştünüz? Bunları kamuoyuna açıklayın. Başka hangi ihaleleri verdiniz? Bunu da açıklayın.”

15 Kasım 2009 Pazar

TÜİK tarafından Türkiye'nin 1925'den bugüne dış ticaret verileri

Türkiye'nin ihracatın ithalatı karşılama oranı




Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK – www.tuik.gov.tr ) tarafından sağlanan Türkiye’nin dış ticaret istatistiksel verilerinden çıkarılmış bir analizde 1925′den itibaren ihracatın ithalatı karşılama oranını görülüyor.

Grafiği ve detaylı verileri basitleştirilmiş olarak görmek için burayı tıklayın.

7 Kasım 2009 Cumartesi

Ergenekon Süreci

Her şey 1991 yılı başında ABD' nin Körfez saldırısı ile başladı.

ABD, Bağdat' a yürümedi, Irak' ın kuzeyinde bir Kürt isyanı kışkırttı. Arkasından, Irak Ordusunun 36. enlemin kuzeyine geçmesini önleyerek buradaki Kürt oluşumunu güvence altına aldı.
ABD' nin plânı şuydu: Önce Kuzey Irak' ta bir Kukla Kürt Devleti kurmak ve sağlamlaştırmak, sonra Irak' ı tümüyle işgal etmek. Kukla Devleti Türkiye' nin güneydoğusu, Suriye' nin doğusu ve İran' ın batısından koparacağı parçalarla birleştirerek Büyük Kürdistan' ı, yani İkinci İsrail' i kurmak.
Yani : Büyük Ortadoğu Projesi ( Tayyip ve Gül' ün eşbaşkanları olduğu proje; Bush ' un deyimiyle " Haçlı Seferi " )

Türkiye'deki bütün hükümetler, İncirlik'e yerleşen Çekiç Güç' ün görev süresini uzatarak ABD' nin Kuzey Irak' taki Kürt oluşumunu desteklemesine yardımcı oldular. ( " ABD Ordusu ile mükemmel işbirliği “!!!) İşte Türk Ordusu bu süreçte Kuzey Irak' taki oluşum üzerinden Türkiye' nin bölünmesi tehlikesini ve tehdidini algılayınca, ABD ile cephe cepheye geldiğini anladı.

İLK OLAY: TORUMTAY'IN İSTİFASI
Özal' ın kuzeyden Irak' a girme emrini uygulamamak için Genelkurmay Başkanı Org. Necip Torumtay istifa etti. Böylece, Türk Ordusu, Amerikancı planlarda rol almayacağının ve direneceğinin ilk işaretini vermiş oldu.

O andan itibaren Türk Ordusuna karşı Ergenekon tertibi planlanmaya başlandı. Amerikan plânlarına engel olan komutanlar, Ergenekon çeteciliği ile suçlanacaktı.